NOS NieuwsAangepast

'Echt, eerlijk en oprecht: Hallyday's muziek straalde levenslust uit'

Tienduizenden mensen namen vandaag in Parijs afscheid van de Franse koning van de rock-'n-roll, Johnny Hallyday. De in Frankrijk immens populaire rockster met hits als Ma gueule en Pour moi la vie va commencer overleed woensdag op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Correspondent Frank Renout sprak verschillende mensen die in de Franse hoofdstad de laatste keer kwamen bewijzen aan hun idool.

Marco Brault (60) en Marie Agnes Pollas (51) bijvoorbeeld. Zij zijn speciaal met de camper naar Parijs gekomen. Marco zegt: "Johnny is mijn idool, ik werd fan van hem toen ik vijf jaar oud was en hem op tv zag." Marie: "Op onze camper staat ook een foto van Johnny."

Marco Brault en Marie Agnes Pollas

Theo Leconte van elf jaar is hier met zijn vader. "Hij is een groot van Johnny, maar ik vind hem zelf ook leuk hoor. Ik ben een keer naar een concert van Johnny Hallyday geweest en dat was geweldig. Er stond een heel groot doodshoofd op het podium, dat ging open en daar kwam Johnny toen uit tevoorschijn."

Er is ook een fan die 200 kilometer heeft gereisd om in Parijs te komen. Roland Lalain is zijn naam. "Ik wil Johnny vooral bedanken voor wat hij voor ons heeft gedaan. Ik ben met hem opgegroeid."

Roland tilt zijn shirt op, een afbeelding van de rockster is op zijn borst getatoeëerd. "Johnny laat een leegte na", zegt hij.

  • NOS / Frank Renout
    Roland Lalain
  • NOS / Frank Renout
    Theo Leconte

"Z'n teksten raken me in het hart", zegt Adna Siron van 59. "Johnny is een echte vent, eerlijk en oprecht. Zijn muziek straalt levenslust uit."

Dora Koum (46) is geen superfan, maar komt toch kijken omdat ze nieuwsgierig is naar de ceremonie. "Zoiets hebben we in Frankrijk nooit gezien. Wat je hier ziet is best een beetje vreemd, het is geen feest, maar mensen zijn ook niet verdrietig."

  • NOS / Frank Renout
    Adna Siron
  • NOS / Frank Renout
    Dora Koum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl