En weer is het raak voor Bartholomew Ogbeche
NOS VoetbalAangepast

Willem II en NAC bevechten elkaar naar remise

De derby tussen Willem II en NAC heeft voor Willem II niet gebracht waar op gehoopt werd. De 1-1 zal bij NAC wel worden gevierd als een gewonnen punt.

NAC begon sterk, creëerde een overwicht en zorgde voor het meeste gevaar. Rai Vloet kreeg de beste kans. Op aangeven van Fabian Sporkslede schoof hij de bal naast.

Tegen de rust werd Willem II sterker en dat leverde in de 43ste minuut de 1-0 op. Bartholomew Ogbeche tikte uit de kluts via een verdediger raak. Het was alweer de vierde wedstrijd op rij waarin de Nigeriaan doel trof.

Willem II-verdediger Jop van der Linden komt net te laat om de gelijkmaker te voorkomen

De verdiende 1-1 was een cadeautje. Na een mispeer van Pedro Chirivelli kon Thierry Ambrose van dichtbij raak tikken. NAC zette de Tilburgers onder druk, maar die kregen wel de volgende flinke kans: doelman Nigel Bertrams werkte een schot van Thom Haye uit de hoek. In de slotfase sloeg de vermoeidheid toe en verdween het vuur uit het duel.

Na het laatste fluitsignaal wilde NAC de meegereisde supporters bedanken, maar dat schoot Willem-II spelers in het verkeerde keelgat waardoor er nog een opstootje ontstond.

NAC-coach Stijn Vreven zag zijn ploeg naar behoren spelen. "Dit was het beste NAC dat ik dit seizoen heb gezien in een uitwedstrijd. Heel dominant. Daarom was de 1-1 voor mij een teleurstelling."

Willem II-trainer Erwin van de Looi was daarentegen niet blij met wat zijn ploeg presteerde. "We hebben maar een kwartier goed gespeeld, dat is wel heel erg weinig. Na de gelijkmaker speelden we onszelf uit de wedstrijd. Werk aan de winkel dus."

NAC blijft net boven de nacompetitiestreep staan op de vijftiende plaats. Willem II heeft met vijftien punten er twee meer dan NAC en staat veertiende.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl