NOS NieuwsAangepast

'Als het in het Luxor leuk is, is het in heel Nederland leuk'

Het Luxor Theater in Rotterdam is een van de weinige gebouwen die onbeschadigd bleef na de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar bestaat de schouwburg honderd jaar. Het Luxor is nog altijd favoriet bij artiesten, publiek en medewerkers.

Een van hen is Bep van der Heijden. Zij werkte bijna een halve eeuw voor het Luxor. "Ik heb 30 jaar in het Oude Luxor Theater gewerkt en 15 jaar in het Nieuwe Luxor", vertelt ze.

Van der Heijden begon als ouvreuse. "Dan doe je de garderobe, pauzebuffetten en je brengt de mensen naar hun plaats. Ik ken het theater dan ook op mijn duimpje."

Oud-medewerker Bep over de rookworsten van André van Duin

In al die jaren heeft ze veel artiesten de revue zien passeren. Nog steeds denkt ze met veel plezier terug aan André van Duin. "Zijn shows waren toch wel de hoogtepunten voor mij. Hij is een Rotterdammer natuurlijk. Hij wilde altijd rookworsten."

Vaak was het na afloop heel gezellig, blikt ze terug. "We gingen toch wel heel dikwijls na afloop met de artiesten een drankje drinken in de artiestenfoyer. Brigitte Kaandorp had een keer gehaktballen gemaakt. Het leek op een gegeven moment wel de ballentent."

Artiesten komen graag in het Luxor Theater omdat het Rotterdamse publiek heel eerlijk is, denkt Van der Heijden. "Als het hier leuk is, dan is het in het hele land leuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl