Perr Schuurs legt aan voor een schot

Ajax' aankoop Schuurs leidt ruime zege Fortuna in

In de Jupiler League heeft Perr Schuurs met twee fraaie treffers een belangrijk aandeel gehad in een ruime zege van zijn club Fortuna Sittard. In Limburg werd RKC, dat het duel met negen man eindigde (rood Serginho Greene en Paul Quasten), met 6-0 verslagen.

Na een half uur knalde Schuurs een vrije trap hard binnen en kort na rust deed hij hetzelfde met een schot van afstand. Beide keren vond hij de kruising.

De 18-jarige Schuurs zette eerder deze week zijn krabbel bij Ajax. Zijn contract gaat pas per 1 januari in en hij maakt het seizoen af in Sittard.

NEC

Door de zege nadert Fortuna koploper NEC tot op een punt. NEC zou de uitwedstrijd spelen tegen FC Oss, maar die wedstrijd werd wegens het winterse weer afgelast. Het duel wordt aanstaande maandag om 20.00 uur ingehaald.

Nummer vier De Graafschap verloor met 2-1 bij Almere City, terwijl MVV op bezoek bij FC Dordrecht in de tweede helft een 2-1 achterstand bij rust omboog in een 4-2 zege.

Sneeuwruimen in Deventer

Een aantal wedstrijden in de Jupiler League ondervond weinig hinder van het winterse weer, maar in sommige stadions zorgde het voor overlast.

Twee wedstrijden, Go Ahead Eagles - Jong PSV vanwege de plotselinge neerslag en Helmond Sport-FC Eindhoven werd gestaakt.

Opvallend is dat er in Tilburg, waar om 20.00 uur de eredivisiewedstrijd Willem II - NAC Breda begon, geen sprake was van neerslag. De afstand tussen Tilburg en Oss is slechts veertig kilometer.

Overigens levert het ook fraaie taferelen op. Zo zag de jonge Braziliaan Mauro Junior (Jong PSV) voor het eerst in zijn leven sneeuw.