In beslag genomen heroïne op een politiebureau in Den Haag ANP

De politie heeft te weinig mensen om de groeiende heroïnehandel aan te pakken. De handel floreert en Turks-Nederlandse drugscriminelen gebruiken steeds extremer geweld, maar de recherche heeft geen capaciteit meer voor onderzoek. Dat staat in een intern rapport van de politie, waaruit het AD citeert.

In Nederland wordt steeds minder heroïne gebruikt, maar de drugs komen wel in grote hoeveelheden vanuit Turkije naar Nederland voor de internationale handel. En die handel floreert, staat in het politierapport.

Volgens de politie dreigt nu de situatie te ontstaan dat er helemaal geen onderzoek meer wordt gedaan naar de heroïnehandel. Dat komt doordat de politie te weinig mensen heeft, maar ook doordat het accent wordt verlegd naar de aanpak van onder meer de handel in cocaïne en synthetische drugs en de aanpak van motorbendes.

Meedogenlozer

En dat is alarmerend, staat in het rapport. De politie schrijft dat de nieuwe generatie Turks-Nederlandse heroïnehandelaren roekelozer en meedogenlozer is dan de vorige generatie en dat ze vrij spel krijgen. Dat zou de toename van het aantal 'vergismoorden', gijzelingen en zware wapens in het drugsmilieu verklaren.

"Voor een halve kilo schieten ze je af", zegt een betrokkene in de Turks-Nederlandse onderwereld in een telefoongesprek dat door de politie is afgeluisterd.

STER reclame