Vitesse-spits Luc Castaignos wordt belaagd door Racine Coly
NOS VoetbalAangepast

Castaignos: dit hebben de supporters verdiend

"Eindelijk een keer gewonnen", sprak Luc Castaignos na het met 1-0 gewonnen Europa League-duel met OGC Nice. Het was de laatste kans voor Vitesse dat in de groep niet verder was gekomen dan twee remises tegen Zulte Waregem.

"De supporters hadden het ook wel verdiend. Ze hebben ons in uit- en thuiswedstrijden met veel man gesteund in Europa", aldus de spits die de winnende treffer voor zijn rekening had genomen, maar vlak voor rust nog opzichtig had gefaald. "Ja, ik had die bal er met keeper en al in willen schieten, maar hij ging er niet in. Maar ik bleef erin geloven dat die goal ging vallen. En dat gebeurde uiteindelijk ook."

Luc Castaignos heeft de 1-0 voor het intikken

Het waren leerzame weken geweest in Europa. "In onze poule waren twee grote teams een maatje te groot. Maar als je een beetje geluk had gehad... We hadden in de eerste wedstrijd voor een verrassing kunnen zorgen", denk hij terug aan de thuisbeurt tegen Lazio. "Maar ja, dat is niet zo. En uiteindelijk is dat ook hun klasse dat ze dat afstraffen en op bepaalde momenten dodelijk zijn."

"Dat was een gemiste kans", vindt ook Vitesse-trainer Henk Fraser. "Zij speelden toen met een heel goed team. We hebben toen drie punten laten liggen, denk ik. Dan stap je de Europese campagne heel anders in."

"Bij Nice hadden we met meer lef moeten spelen, meer naar voren moeten spelen. Maar dat was ook een leermoment. We zijn niet gewoon om op dat niveau te spelen en om midweekse wedstrijden te spelen. We merkten wel dat er hier en daar vermoeidheid was bij sommige spelers."​

Een zorgelijke blik bij Vitesse-trainer Henk Fraser

Maar niemand bij Vitesse had het willen missen. "Het was te gek", geniet Fraser nog na. "Het smaakt naar meer. Europa is bovendien de beste leerschool. Daarom moeten we er alles aan doen om in de competitie de play-offs te halen en die te winnen. Ik merk aan de jongens ook dat ondanks dat het zwaar was, ze ervan genoten hebben."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl