Vijf jaar cel geëist voor mishandeling van vrouw met honkbalknuppel

Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 54-jarige man uit Delft. Hij wordt verdacht van poging tot moord op zijn vriendin. Nadat de vrouw erachter was gekomen dat de man over allerlei dingen had gelogen, zou hij haar hebben mishandeld met een honkbalknuppel.

De man was kort in dienst geweest bij de politie, maar kreeg in 2007 eervol ontslag. Daarover zei hij niks tegen zijn partner en kinderen. Hij had vanwege het verliezen van zijn baan weinig geld en besloot zijn flat in Rotterdam te verkopen. Ook dat vertelde hij niet aan zijn vriendin, met wie hij samenwoonde in 's-Gravenzande.

Jarenlang heeft de man niets gezegd over zijn ontslag. Ook over de verkoop van zijn huis zweeg hij lange tijd. Pas toen zijn vriendin voorstelde het huis te verkopen, werd langzaam duidelijk wat er was gebeurd. Zijn vriendin zette hem het huis uit en gaf hem de opdracht om aan zichzelf te werken, meldt Omroep West.

Botbreuken

In juni vorig jaar belde de man uit Delft de vrouw op. Hij zou hebben gezegd dat hij langs wilde komen om met de honden te wandelen. Toen hij bij haar aankwam, sloeg hij haar volgens het OM meerdere keren met een honkbalknuppel op haar hoofd en de rest van haar lichaam. Ze hield er meerdere botbreuken, waaronder een schedelbreuk, aan over. Een dag later werd de man aangehouden.

De officier van justitie vindt het onbegrijpelijk dat de man de vrouw met wie hij zo lang een relatie heeft gehad, kon mishandelen. Daarbij is ook meegewogen dat er twee kinderen aanwezig waren tijdens de mishandeling. Zij hebben eerste hulp moeten verlenen. "Dit heeft vanzelfsprekend een onuitwisbare indruk op hen gemaakt", zei de officier.

STER Reclame