Hockeymannen uitgeschakeld in World League na shoot-outs

Hockeymannen verliezen na shoot-outs van Duitsland

De Nederlandse hockeyers hebben zich niet weten te plaatsen voor de halve finales van de World League. Na een 3-3 eindstand waren de Duitsers net iets beter in de shoot-outs: 4-3.

Duitsland heerste in het eerste kwart, pinde Oranje vast op de eigen helft en kwam verdiend op 1-0 door Julius Meyer. In het tweede kwart waren de rollen in Bhubaneswar (India) omgedraaid. Oranje verscheen meerdere keren in de Duitse cirkel en scoorde via Mirko Pruyser en Bjorn Kellerman.

Oranje vecht zich terug, maar verliest toch

Kort na rust kwam Duitsland op 2-2 door Florian Fuchs, die ook vrij kon uithalen. Tristan Algera moest even later voor straf twee minuten naar de kant en Duitsland sloeg direct toe; Blaak stopte een inzet van Florian Fuchs, maar de rebound was voor Constantin Staib.

Na drie gemiste strafcorners in de slotfase leek Oranje uitgeschakeld. Dertig tellen voor tijd prikte Pruyser echter alsnog de 3-3 vlak langs doelman Tobias Walter, waarna het in de shoot-outs alsnog misging.

Bakker na uitschakeling: het was een zware week

Alle landen plaatsten zich na de poulefase automatisch voor de kwartfinales. Oranje draaide in die poulefase al niet zo best. Van Spanje en België werd verloren en tegen Argentinië kwam de ploeg van Max Caldas niet verder dan een gelijkspel.

"Het is een zware week geweest", blikte aanvoerder Billy Bakker terug, die ondanks de nederlaag een goed gevoel overhoudt aan de wedstrijden.

"Tegen Spanje hadden we het moeilijk, tegen Argentinië kwamen we al beter in het toernooi. En vandaag ging het weer beter dan gisteren, zeker ook met het oog op het WK van volgend jaar", sloot hij positief af.