Reuters

Aangewakkerd door de droge en harde Santa-Ana-wind worden de verschillende brandhaarden in het zuiden van Californië eerder groter dan kleiner.

De branden begonnen in de uitgestrekte natuurgebieden van de Amerikaanse staat, maar bedreigen intussen verschillende steden. Al meer dan 100.000 mensen rond Ventura, Santa Barbara en ten noorden van Los Angeles zijn geëvacueerd, schrijft de Los Angeles Times. Volgens persbureau Reuters gaat het zelfs al om 200.000 mensen. Zeker 265 scholen zijn vandaag niet opengegaan.

Bosbranden verwoesten woningen in exclusieve wijk Bel Air

Ook de Amerikanen met grotere en duurdere huizen moeten eraan geloven nu het oprukkende vuur de dure wijk Bel Air in het noorden van Los Angeles bedreigt. Daarbij is onder meer al de helft van de 30 miljoen dollar kostende wijngaard van mediamagnaat Rupert Murdoch verwoest.

De Amerikaanse staat Californië zet meer dan duizend brandweerlieden in om de natuurbranden te bestrijden Getty Images

Ook het in de buurt gelegen Getty Center, waar verschillende beroemde schilderijen hangen, werd gesloten om de collectie te beschermen tegen de rook.

Honderden brandweermensen proberen de verschillende brandhaarden te blussen. Dodelijke slachtoffers zijn er voor zover bekend nog niet gevallen. Ook een konijn overleefde, met wat hulp, de vuurzee, zo is te zien op onderstaande video.

Man redt konijn uit vlammenzee Californië

STER reclame