Champions League: deze 16 clubs zijn door

Aangepast
Cristiano Ronaldo AFP

Nu de stofwolken zijn opgetrokken na de laatste groepswedstrijden in de Champions League, zijn alle zestien ploegen bekend die gaan uitkomen in de knockoutfase van het kampioenenbal.

Bij die zestien ploegen zijn maar liefst vijf Engelse teams. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Europa Cup 1/Champions League dat zoveel ploegen van รฉรฉn land de tweede ronde halen.

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur en Chelsea gaan maandag in Nyon met elf andere ploegen de koker in.

UEFA Champions League
@ChampionsLeague
๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Barcelona ๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ญ Basel ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ช Bayern ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ท BeลŸiktaลŸ ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ Chelsea ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Juventus ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ Liverpool ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ Man. City ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ Man. United ๐Ÿ‡ซ๐Ÿ‡ท Paris ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡น Porto ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Real Madrid ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Roma ๐Ÿ‡ช๐Ÿ‡ธ Sevilla ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ Shakhtar ๐Ÿด๓ ง๓ ข๓ ฅ๓ ฎ๓ ง๓ ฟ Tottenham #UCL
7 maanden geleden

Drie mogelijke tegenstanders Chelsea

Chelsea weet daarbij al bijna tegen wie het speelt. De Londenaren kunnen volgens de regels van de UEFA niet loten tegen een andere ploeg uit Engeland en niet tegen AS Roma, dat net als Chelsea in groep C uitkwam.

Alleen Paris Saint-Germain, FC Barcelona en Besiktas blijven dan nog over.

De eerste duels in de achtste finales worden op 13, 14, 20 en 21 februari gespeeld. De returns staan gepland voor 6, 7, 13 en 14 maart.

Ploegen knockoutfase Champions League

GroepswinnaarsNummers twee
Manchester United (Eng)FC Basel (Zwi)
Paris Saint-Germain (Fra)Bayern Mรผnchen (Dui)
AS Roma (Ita)Chelsea (Eng)
FC Barcelona (Spa)Juventus (Ita)
Liverpool (Eng)Sevilla (Spa)
Manchester City (Eng)Sjachtar Donetsk (Oek)
Besiktas (Tur)FC Porto (Por)
Tottenham Hotspur (Eng)Real Madrid (Spa)

STER Reclame