Feyenoord viert feest Getty Images

En zo eindigt het Champions League-avontuur van Feyenoord allesbehalve in mineur. Na een lastminute doelpunt van Jeremiah St. Juste pakt de landskampioen zijn eerste punten en verslaat het Napoli: 2-1.

"We kunnen trots zijn dat we drie punten hebben gepakt tegen zo'n sterkte tegenstander. Een resultaat van 1-1 was goed geweest. Maar het werd 2-1. Het was geen goede avond, maar een perfecte avond", zei Nicolai Jørgensen na afloop.

Jørgensen: 1-1 was al mooi geweest

De conclusie van trainer Giovanni van Bronckhorst luidde ook: "We kunnen waardig afscheid nemen."

Een kans op de derde plaats was al verkeken na de nederlaag bij Manchester City, maar door de zege waren er plots genoeg positieve punten te vermelden.

'Een keer niet met lege handen'

"In heel veel opzichten is dit belangrijk. De winst betekent dat je toch nog punten pakt in de poule. En voor het vertrouwen van het team is dit belangrijk. We eindigen een keer niet met lege handen. Waar we het vaak tegen hebben gehad, zat het nu mee", aldus Van Bronckhorst voor de camera van Veronica.

Kenneth Vermeer schrok even in de tweede minuut. De ervaren doelman kreeg weer eens speelminuten en mocht bij een van de eerste kansen van de Italianen gelijk de bal uit zijn net vissen.

"We waren erop gebrand om het goed af te sluiten en dat hebben we uiteindelijk gedaan. Dit was een uitgelezen kans om mij weer minuten te geven en weer eens op niveau te keepen. En dit is wat anders dan een wedstrijd in het tweede of, met alle respect, tegen Swift voor de beker."

Het laatste woord was voor de matchwinner, St. Juste. Hij viel een kwartier voor tijd in en maakte de 2-1. "Heerlijk, heerlijk gevoel. Ik wist dat de bal daar zou komen. Ik ging ervoor en ik kreeg de bal op m'n hoofd."

Een doelpunt in de Champions League. Daar durfde de voormalige Heerenveen-verdediger, die afgelopen zomer de overstap maakte naar De Kuip, tot voor kort niet van te dromen. "Ik had dit inderdaad een maand of zes niet kunnen bedenken inderdaad."

Geen kwaad woord van hem over Van Bronckhorst, die hem de laatste tijd nog wel eens passeerde voor een basisplaats. "Dat zijn keuzes van de trainer. Fantastisch dat ik nu van waarde kan zijn voor het team."

St. Juste zette De Kuip in vuur en vlam met de 2-1 Pro Shots

STER reclame