Pierre-Emerick Aubameyang bracht Dortmund weer terug in de wedstrijd
NOS VoetbalAangepast

Bosz met Dortmund verder in Europa League

Borussia Dortmund is ondanks een 3-2 nederlaag bij Real Madrid als derde geëindigd in groep H van de Champions League. Omdat concurrent Apoel Nicosia met 3-0 verloor bij Tottenham Hotspur gaat Dortmund op doelsaldo door in de Europa League.

De ploeg van trainer Peter Bosz werd in de openingsfase helemaal weggespeeld door Real, dat onder anderen Karim Benzema, Luka Modric en Marcelo op de bank hield.

Na twaalf minuten stond het al 2-0 via Borja Mayoral en Cristiano Ronaldo, die als eerste speler in alle zes groepsduels van de Champions League scoorde.

Dortmund kreeg daarna echter kans op kans en kwam via goals van Pierre-Emerick Aubameyang langszij. Real was weer wakker en pakte via een schot van Lucas Vázquez toch de zege.

Tottenham ongeslagen verder

De Madrileense titelverdediger eindigde als tweede in de groep, achter Tottenham Hotspur. De Engelsen waren al zeker van de eerste plek, maar sloten de groepsfase in stijl af tegen Nicosia en gaan ongeslagen door naar de laatste zestien.

Fernando Llorente zette Tottenham na twintig minuten op voorsprong en gaf een kwartier later de assist op de 2-0 van Son Heung-Min. Tien minuten voor tijd maakte Georges-Kévin N'Koudou nog de derde voor Tottenham.

Eindstand groep H

Team Punten Doelsaldo
1. Tottenham Hotspur 16 +11
2. Real Madrid 13 +10
3. Borussia Dortmund 2 -5
4. APOEL Nicosia 2 -15

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl