Ten Cate met Al-Jazira naar kwartfinales WK voor clubteams

Aangepast
Henk ten Cate als coach van Al-Jazira ANP

Henk ten Cate heeft zich woensdagavond met Al-Jazira geplaatst voor de kwartfinales van het WK voor clubteams. De Nederlandse coach was met zijn ploeg met 1-0 te sterk voor het Nieuw-Zeelandse Auckland City.

Romarinho tekende zeven minuten voor rust, met een afstandsschot van ruim twintig meter, voor de beslissende treffer in Al Ain. De geboren Amsterdammer Mbark Boussoufa speelde negentig minuten mee namens de landskampioen van de Verenigde Arabische Emiraten.

De winnaars van de zes continentale bekertoernooien en de kampioen van het gastland strijden om de prestigieuze titel.

De spelers van Al-Jazira vieren feest na de 1-0 ANP

Al-Jazira treft zaterdag in de kwartfinale het Japanse Urawa Red Diamonds. De club plaatste zich door de Aziatische variant van de Champions League op zijn naam te schrijven. De winnaar van die confrontatie neemt het in de halve finale op tegen titelverdediger Real Madrid. Grêmio stroomt als winnaar van de Copa Libertadores eveneens in vanaf de halve finales.

Op zaterdag 16 december om 18.00 uur is de finale in Abu Dhabi, met drie uur eerder als voorprogramma de strijd om de derde en vierde plaats.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ten Cate naar kwartfinales WK met Al-Jazira
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De NOS is er live bij vanaf de halve finales. Op dinsdag 12 december om 18.00 uur is de halve finale met Grêmio live te zien op NOS.nl. Een dag later is de halve finale met Real Madrid, ook om 18.00 uur, te zien op televisie en op NOS.nl. De finale, zaterdag 16 december om 18.00 uur, is eveneens live op televisie en op NOS.nl.

STER Reclame