Invalhuisarts vast voor ontucht meisjes en filmen van patiënten

Aangepast
ANP

Een waarnemend huisarts uit Leiden wordt ervan verdacht stiekem vrouwelijke patiënten te hebben gefilmd. Hij had tientallen filmpjes van ontklede patiëntes, gemaakt in drie verschillende praktijken.

De 37-jarige huisarts wordt ook verdacht van ontucht met drie minderjarige meisjes. Dat gebeurde in de privésfeer. Van hen zou hij ook foto's hebben gemaakt.

De zaak kwam aan het licht toen de ouders van een van deze meisjes aangifte deden, begin oktober. De politie stuitte toen op twee andere ontuchtzaken en de heimelijk gemaakte beelden van de patiëntes.

Randstad

Het gaat volgens het Openbaar Ministerie om enkele tientallen filmpjes, gemaakt in drie verschillende praktijken in de Randstad. Welke precies wil het OM niet zeggen omdat nog niet alle vrouwen zijn getraceerd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

OM: huisarts moet je kunnen vertrouwen

Onder de gefilmde patiëntes zijn volgens het OM zowel kinderen in de basisschoolleeftijd als volwassenen. De drie slachtoffers van ontucht zijn kinderen in de basisschoolleeftijd.

De politie onderzoekt of ook sprake is van grensoverschrijdend gedrag in andere huisartsenpraktijken waar de verdachte inviel. Zijn computers en telefoons zijn in beslag genomen. De man is eind oktober aangehouden. Vandaag is bepaald dat hij nog zeker twee maanden blijft vastzitten.

STER Reclame