Spelers van Feyenoord bedanken het publiek ANP

Feyenoord speelt vanavond (20.45 uur) de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Voor de Rotterdammers staat er sportief niets meer op het spel. Met nul punten uit de eerste vijf wedstrijden is overwintering in Europa niet meer mogelijk.

Voetbalcommentator Arman Avsaroglu verwacht toch dat Feyenoord vol aan de bak gaat. "Ze spelen natuurlijk ook voor de mensen. De Kuip is weer helemaal uitverkocht. En ook de eer en het geld spelen natuurlijk mee."

De teleurstellende Champions League-campagne van Feyenoord

De landskampioen heeft al de twijfelachtige eer om als eerste Nederlandse ploeg na de eerste vijf pouleduels nog op nul punten te staan. Met zes nederlagen op rij zou Feyenoord op het absolute dieptepunt belanden.

Benfica gaf dinsdagavond na de zesde opeenvolgende verliespartij (0-2 tegen FC Basel) het slechte voorbeeld. In de geschiedenis van de Champions League is het nu negentien keer voorgekomen dat een ploeg geen enkel punt pakte in de poulefase.

Gegroeid

Hoewel Feyenoord nog geen punt wist te halen, denkt Avsaroglu dat de Rotterdammers zeker een kans hebben. "Je ziet dat ze wel gegroeid zijn in de Champions League. In de eerste wedstrijden was Feyenoord gewoon kansloos. Nu zijn ze sterker en dat komt mede doordat de defensieve zorgen stukken minder zijn geworden."

Terwijl Feyenoord voornamelijk om de eer strijdt, staat er voor Napoli nog wel degelijk wat op het spel in De Kuip. De huidige nummer twee van de Serie A moet winnen en daarbij hopen dat rivaal Sjachtar Donetsk thuis verliest van het superieure Manchester City. In dat geval gaat Napoli op basis van het onderlinge resultaat alsnog door naar de achtste finales.

Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie ANP

"Het is maar de vraag of Napoli er vol voor zal gaan. Er gaan geluiden dat ze zich volledig richten op de competitie. Ook omdat City niet met de sterkste opstelling zal spelen in Oekraïne."

Feyenoord gaat waarschijnlijk wel met de sterkste elf het veld in. Naast de al langer afwezigen Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Ridgeciano Haps moet trainer Giovanni van Bronckhorst alleen de zaterdag geblesseerd geraakte aanvoerder Karim El Ahmadi missen.

Hoewel sportieve successen zijn uitgebleven voor Feyenoord, was het zeker geen mislukt avontuur volgens Avsaroglu. "Die nul punten is de realiteit, zoals ook Van Bronckhorst zei. Het is mooi dat ze zich geplaatst hebben en wellicht hadden ze er in Rotterdam meer van gehoopt, maar het is zeker geen nachtmerrie geweest."

STER reclame