Jorien ter Mors gaat toch ook als shorttracker naar de Spelen
NOS SchaatsenAangepast

Ter Mors mogelijk toch als individueel shorttracker naar de Spelen

Jorien ter Mors gaat mogelijk toch als individueel shorttracker naar de Olympische Spelen. Tot vandaag zei ze altijd dat ze haar langebaanprogramma in Zuid-Korea slechts zou combineren met de relay, maar bondscoach Jeroen Otter heeft haar nu ook voor de 1.500 meter aangewezen.

Dat werd woensdagochtend duidelijk tijdens de presentatie van de ploeg die Nederland gaat vertegenwoordigen op de Spelen. Otter maakte daar de tien namen bekend.

Voor Ter Mors kwam die oproep als een verrassing. "Ik hoorde het pas net en ik weet ook niet of het wel in mijn programma past. Dus ik weet nog niet zeker of ik de 1.500 meter ga rijden."

Ter Mors verrast door oproep voor individueel shorttracknummer

Sjinkie Knegt is de onbetwiste aanvoerder van de Nederlandse equipe. De 28-jarige Fries doet voor de derde keer mee aan de Olympische Spelen.

Hij behaalde vier jaar geleden in Sotsji het brons op de 1.000 meter. In Zuid-Korea komt Knegt op alle vier de onderdelen uit.

Otter: Ter Mors heeft aan de kwalificatie-eis voldaan

Voor Daan Breeuwsma is het nog onzeker of hij een individueel nummer gaat rijden. Voorlopig staat zijn naam alleen nog achter de relay, maar na de NK van 6 en 7 januari worden de laatste startplaatsen op de 500 meter en 1.000 meter vergeven.

Breeuwsma: vertrouwen dat ticket nog komt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl