'Real in crisis? Waar zitten wij dan wel niet in?

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bosz: Real in crisis? Wat zijn wij dan?

Met slechts één zege in de laatste elf duels staat het water Peter Bosz al aan de lippen, maar als daar vanavond (20.45 uur) ook nog een Europese uitschakeling bijkomt, wordt zijn positie er zo mogelijk nog zwakker op bij Borussia Dortmund.

En die kans is reëel. Overwintering in de Champions League zit er immers al niet meer in en als Dortmund tegen Real Madrid ook de laatste groepswedstrijd niet wint, moet het zelfs vrezen dat Apoel Nicosia een vervolg in de Europa League dwarsboomt.

"Het zou dus goed zijn als we een overtuigende wedstrijd spelen tegen Real Madrid", weet Bosz. "En niet alleen vanwege de punten die we nodig hebben, maar ook om zelfvertrouwen op te doen."

Blessuregolf

In de aanloop naar de wedstrijd kreeg de coach juist een nieuwe tegenslag te verwerken. Want na het wegvallen Mario Götze, Marco Reus en Lukasz Piszczek en Gonzalo Castro moet hij het voorlopig ook doen zonder het langdurig geblesseerde talent Maximilian Philipp.

Peter Bosz AFP

Ondanks die waslijst aan blessuregevallen is Dortmund het naar eigen zeggen aan z'n stand verplicht om Apoel Nicosia achter zich te laten in de poule. Verdediger Neven Subotic: "Een club als Dortmund hoort minstens in de Europa League. Dat zullen we nu moeten bewijzen."

Dat zal dan via een goed resultaat tegen Real Madrid moeten gebeuren. De Duitsers kunnen tenminste nog enige moed putten uit het feit dat het ook bij die club momenteel niet bepaald fantastisch gaat.

"Maar Real in crisis?", lacht Bosz. "Waar zitten wíj dan wel niet in?"

STER Reclame