Australië wint ook tweede duel om The Ashes

Aangepast
EPA

De Australische cricketers hebben ook de tweede testmatch in de strijd om The Ashes gewonnen. In Adelaide werden de Engelsen opnieuw op een fikse nederlaag getrakteerd. Australië leidt nu met 2-0 in de serie van vijf testmatches.

Mede door een knappe century van Shaun Marsh (126 not out) had Australië in de eerste innings in Adelaide een enorme voorsprong genomen. Op dag vier sloeg Engeland echter terug door de opponent goedkoop uit te gooien in de tweede innings.

De slotdag beloofde veel spanning - Engeland mocht weer hopen op een stunt - maar de Australische fastbowlers Josh Hazlewood en Mitchell Starc staken daar een stokje voor.

Al na tien minuten waren de Engelsen twee wickets kwijt, waaronder dat van hun beste batsman en captain Joe Root voor 67 runs. Die klap kwamen de bezoekers niet meer te boven. Binnen een mum van tijd vielen ook de laatste vier wickets en kwam Engeland uiteindelijk 120 runs tekort.

Perth

De Engelsen hebben ruim een week de tijd om te herstellen van deze klap. Van 14 tot en met 18 december staat in Perth de derde testmatch op het programma.

STER Reclame