Wekdienst 6/12: laatste ontruiming Fort Oranje en wie wordt Person of the Year?

time icon Aangepast
ANP

Goedemorgen! In Rijsbergen wordt het laatste veld van de beruchte camping Fort Oranje ontruimd. Ook maakt tijdschrift Time bekend wie het de persoon van het jaar vindt en krijgen twee kunstenaars de Prins Claus Prijs.

Het is bewolkt, maar blijft wel nagenoeg droog. Slechts hier en daar is vanmiddag even ruimte voor de zon. De komende uren ligt het kwik tussen 4 en 7 graden. Vanmiddag wordt het 8 tot 10 graden.

Het weer van 6 december Weerplaza / NOS

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• De Grote Prins Claus Prijs 2017 wordt uitgereikt aan de Braziliaanse filmmaker Vincent Carelli en de Chinese ontwerper Ma Jun. Dat gebeurt in het Koninklijk Paleis Amsterdam, in het bijzijn van onder anderen de koning en koningin.

• Het laatste veld van camping Fort Oranje in Rijsbergen wordt ontruimd. De gemeente is al maanden bezig met de ontruiming. De camping is bekend door een SBS6-reportageserie over de slechte omstandigheden van de honderden bewoners.

• Ook wordt bekend wie op de voorpagina staat van het Amerikaanse magazine Time als 'Person of the year'. President Trump twitterde eerder dat hij had bedankt voor een foto en interview, volgens Time was dat onzin.

Wat heb je gemist?

De Britse premier Theresa May is ontsnapt aan een aanslag op haar leven. Twee mannen die van plan waren May te vermoorden, zijn vorige week opgepakt, heeft veiligheidsdienst MI5 bevestigd aan Sky News.

Ander nieuws uit de nacht:

Groot deel websites scholen heeft onbeveiligde verbinding: in twee derde van de gevallen wordt er onbeveiligd gesurft, wat betekent dat de verbinding eenvoudig is af te tappen.

Franse koning van de rock-'n-roll Johnny Hallyday overleden: hij stierf op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Restaurant in Rotterdam verwoest na explosie en brand: de gevel van het flatgebouw aan de Wijnhaven is zwaar beschadigd, de glazen pui is compleet weggeslagen.

Brexit-waarschuwing van Rutte aan boeren en tuinders: Nederlandse bedrijven moeten zich voorbereiden op problemen door het vertrek van de Britten uit de EU.

En dan nog dit:

Een Britse jongen krijgt zijn camera terug nadat die vanuit Yorkshire naar Süderoog was gedobberd. De camera deed twee maanden over de reis van Thornwick Bay naar het Duitse waddeneiland. Daar werd hij gevonden door de beheerders van het eiland. Zij plaatsen de beelden met een oproep op Facebook om te achterhalen van wie het apparaat was. Dat bleek de 10-jarige William te zijn uit Hull, schrijft The Guardian. Hij was het cameraatje vergeten toen hij met zijn zusje op het strand speelde.

Fijne dag!

STER Reclame