Bayern is PSG de baas, Anderlecht toch nog van de nul af

Aangepast
Corentin Tolisso na zijn eerste treffer tegen PSG EPA

Het prestigeduel tussen de al geplaatste ploegen Bayern München en Paris Saint-Germain is gewonnen door de Duitsers. In eigen huis waren ze de Fransen met 3-1 de baas. Anderlecht pakte bij Celtic de eerste punten. De Belgen wonnen met 1-0.

Bayern kon nog groepswinnaar worden als het PSG met vier treffers verschil zou kloppen. Bij rust was die opdracht voor de helft vervuld door goals van Robert Lewandowski en Corentin Tolisso.

PSG liet het niet verder komen. Net na rust kopte Kylian Mbappé namens PSG binnen na een subtiel wippertje van Edinson Cavani. Tolisso schoot de eindstand op het bord na een voorzet van Kingsley Coman: 3-1.

PSG-ster Neymar tussen vier spelers van Bayern München in Pro Shots

De Braziliaanse ster Neymar had nog de kans om de eerste speler in de historie te worden die in alle groepsduels van de Champions League scoorde, maar dat lukte de aanvaller niet.

Cristiano Ronaldo krijgt woensdagavond dezelfde kans, wanneer hij met Real Madrid speelt tegen het Borussia Dortmund van Peter Bosz.

Het elftal van Anderlecht pakt eindelijk punten in de Champions League Pro Shots

Anderlecht won met 1-0 bij Celtic, de ploeg van reservedoelman Dorus de Vries. Dat hadden de Belgen te danken aan Celtic-speler Jozo Simunovic, die een voorzet van Dennis Appiah in zijn eigen goal werkte.

De eerste driepunter was niet genoeg voor overwintering. Dan had Anderlecht er twee meer moeten maken.

Statistieken Bayern München-Paris Saint-Germain
Statistieken Celtic-Anderlecht

STER Reclame