Van Bronckhorst: Champions League geen nachtmerrie

Aangepast
ANP

"Een mooie loting", oordeelde Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, nadat de Rotterdammers eind augustus bij de loting voor de Champions League aan Manchester City, Napoli en Sjachtar Donetsk werden gekoppeld. Nog geen vier maanden later moet Feyenoord vrezen het prestigieuze toernooi te verlaten met nul punten.

Omdat Feyenoord al uitgeschakeld is, wordt er op de persconferentie aan de vooravond van het laatste groepsduel met Napoli alvast teruggekeken. Feyenoord had weinig tot niets in te brengen in de voorgaande wedstrijden.

Nachtmerrie?

Een pijnlijke constatering voor de trotse landskampioen, die het Europese avontuur nog vol vertrouwen begon. Toch heeft Van Bronckhorst de Champions League niet ervaren als een nachtmerrie.

"Totaal niet", stelde de coach. "De resultaten waar we op hoopten, zijn niet gekomen en we hebben het moeilijk gehad, maar het is wel de beloning voor het vorige seizoen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bronckhorst: Champions League geen nachtmerrie geworden

Het doelsaldo (drie goals voor en dertien tegen) zegt genoeg over de Champions League-campagne van Feyenoord. De tegenstanders waren een flinke maat te groot, al zag Van Bronckhorst zijn elftal stappen maken.

"Vergelijk het eerste duel met Manchester City (0-4 verlies, red.) maar met het tweede (1-0 verlies, red.). Mijn spelers hebben ervaren wat er wordt gevraagd op dit niveau. Dat heeft ons wel veel puntenverlies in de competitie gekost."

El Ahmadi ontbreekt

De trainer moet het woensdagavond in de uitverkochte Kuip stellen zonder zijn aanvoerder Karim El Ahmadi. De middenvelder heeft een lichte knieblessure overgehouden aan het duel met Vitesse. Sofyan Amrabat, die kampte met knieproblemen, is wel inzetbaar.

STER Reclame