Time Magazine riep Donald Trump vorig jaar uit tot invloedrijkste persoon

Trump op Time-shortlist Persoon van het Jaar

Het weekblad Time heeft de shortlist bekendgemaakt voor zijn verkiezing van 'Person of the Year' en daar staat ook Donald Trump op. Aan de ene kant is dat niet gek: het blad verkiest ieder jaar de invloedrijkste persoon of organisatie. Aan de andere kant: Trump en Time, met wie de president een haat-liefdeverhouding heeft, liggen vanwege de verkiezing in de clinch.

Trump werd vorig jaar al uitgeroepen tot Persoon van het Jaar en volgens de president wil het blad dat dit jaar waarschijnlijk opnieuw doen. Het 'waarschijnlijk' vond de president niet goed genoeg en hij bedankte voor de eer.

Time-chef Alan Murray zei over de opmerking van Trump: "Het is een bullshit-verhaal". Volgens hem staat helemaal niet vast dat Trump wederom gekozen wordt. Morgen weten we het zeker, dan maakt het blad zijn keuze bekend.

De Time-verkiezing van 'Person of the Year' is een traditie die teruggaat tot 1927. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Amerikaanse president vaker dan één keer wordt gekozen. Harry S. Truman, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Ronald Reagan, Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama werden ieder twee keer verkozen, Franklin D. Roosevelt zelfs drie keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl