De led-balk boven het perron op Schiphol Airport ProRail

Station Schiphol heeft een led-balk gekregen die treinreizigers moet helpen om sneller in en uit te stappen. Op de balk boven het perron wordt nog voor aankomst van de trein aangegeven waar de deuren in de rijtuigen zich bevinden als de trein eenmaal is gestopt. Ook wordt aangegeven waar de 1e en 2e klas zitten.

De informatie zorgt ervoor dat reizigers niet alleen sneller een zitplaats kunnen vinden, maar ook dat ze zich beter over het perron verspreiden zodat de trein op tijd kan vertrekken. De led-balk is een paar weken geleden al geplaatst op station Schiphol Airport en wordt maandag officieel in gebruik genomen. Ook zijn er onder meer extra NS-medewerkers ingezet om reizigers te helpen en komen er meer lichtbakken met actuele reisinformatie.

De maatregelen zijn maar een klein onderdeel van een veel grotere aanpassing de komende jaren. Er zijn honderden miljoenen vrijgemaakt om het te kleine station bij de luchthaven te verbeteren en de capaciteit te vergroten. Er moet ruimte voor meer reizigers komen door de forse groei van Schiphol.

STER reclame