Korfballer Jonker wordt perschef bij wielerploeg Astana

Sven Jonker (l) in actie voor DOS'46 tegen TOP in december 2016 Orange Pictures

Van het korfbalveld naar de Tour de France. Het is misschien niet een voor de hand liggende overstap, maar Sven Jonker gaat hem maken. Jonker nam vorig seizoen afscheid als korfballer van DOS'46 en gaat vanaf komend jaar aan de slag als perschef van de Kazachse wielerploeg Astana.

Jonker speelde zeven seizoenen voor de korfbalploeg uit Nijeveen, waarvan zes in het eerste. Hij stopte omdat hij korfballen op topniveau niet meer kon combineren met zijn werkzaamheden voor een sportmarketingbureau. Het contact met Astana werd gelegd toen Jonker twee maanden geleden actief was als perschef bij de Ronde van Guangxi.

"Tijdens de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in oktober in China, waar ik de mediazaken regelde, kwam ik in contact met Astana en toen is het balletje gaan rollen", zegt Jonker tegen RTV Drenthe. "Kopman Fabio Aru vertrok en nam zijn perschef - voor Engelstalige renners - mee naar zijn nieuwe ploeg. Die plek ga ik nu invullen."

De 26-jarige Jonker zegt al op jonge leeftijd besmet te zijn geraakt met het wielervirus. "Mijn oom Albert Hulzebosch heeft de Tour de France ooit gereden en een andere oom fietste ook."

Komende zomer zal de oud-korfballer dus zelf tijdens de Tour de France actief zijn. Achter de schermen.

STER Reclame