Boureima Hassane Bandé
NOS VoetbalAangepast

Ajax troeft topclubs af met vastleggen talentvolle Bandé

Ajax heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. De Amsterdammers hebben de 19-jarige buitenspeler Boureima Hassane Bandé van KV Mechelen vastgelegd. De speler tekent voor vijf jaar.

Ajax doet over de transfersom voor de speler uit Burkina Faso geen mededelingen. Bandé gaat vanaf volgend jaar zomer aan de slag bij de club uit de hoofdstad.

Concurrentie

De 33-voudig landskampioen troeft met de komst van Bandé onder andere PSV, Manchester United, FC Porto, Anderlecht, Club Brugge en Arsenal af.

"Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige club", aldus algemeen directeur Marc Overmars. "We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt."

Revelatie

Bandé is een sensatie in Mechelen met negen doelpunten in vijftien wedstrijden. En dat terwijl de Belgische club slechts voorlaatste staat in de competitie na zeventien speelronden. Drie weken geleden maakte hij ook zijn debuut in het nationale elftal van Burkina Faso.

"Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit", aldus de jonge speler. "Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om me daar verder te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn."

Bandé is pas bezig aan zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van Mechelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl