Duitse supermarktketen schrapt nazi-artikelen na storm van kritiek

time icon
M. Sc. AirRic89
@AirRic89
Bei real.de gibts Wehrmachtsmemorabilia: https://t.co/gYx0cisFxC
2 jaar geleden

De Duitse supermarktketen Real heeft replica's van materieel uit de nazi-tijd van zijn website gehaald. In de webshop waren onder meer tropenhelmen, gordels en uniformen van de Wehrmacht te koop. De aangeboden artikelen leidden tot veel kritiek op sociale media.

De Wehrmacht was de benaming voor de strijdkrachten van nazi-Duitsland. Op Twitter stelden sommigen dat de supermarktketen de nazi-tijd verheerlijkte door deze namaakproducten te verkopen.

De bekende komiek Jan Böhmermann was een van de mensen die kritiek leverden op de producten van Real. Hij kreeg al snel veel bijval. Een lokale politicus zei dat hij aangifte wilde gaan doen.

Real heeft intussen excuses aangeboden voor het aanbod in de webshop. De supermarktketen zegt dat de producten werden aangeboden door derde partijen en automatisch op de website terechtkwamen.

Jan Böhmermann 🤨
@janboehm
Spar- und Wüstenfüchse: Ihre besonders deutsche Kopfbedeckung für die nächste Reise ins Osterzgebirge oder nach Bornhagen/Thüringen gibt es zur Zeit in Ihrem traditionsbewussten @realMarkt im Angebot. https://t.co/tBzSWbiTXl
2 jaar geleden

STER Reclame