Jongeren met vuurwerk en eieren veroorzaken overlast in Scheveningen

Aangepast
De jongeren zijn onder politiebegeleiding met een tram naar het station gebracht Regio15

De politie heeft gisteravond de handen vol gehad aan een grote groep minderjarigen in Scheveningen. De jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar oud hadden vuurwerk en eieren bij zich en veroorzaakten volgens de politie overlast.

De groep had zich verzameld op de Scheveningse Boulevard. Nadat ze daar werden weggestuurd door de politie, stapten ze in de tram naar Den Haag Centraal Station. In de tram trok vervolgens een van de jongeren aan de noodrem. De politie heeft toen opnieuw ingegrepen.

Gefouilleerd

Alle passagiers die niet bij de groep hoorden, konden uitstappen. Vervolgens zijn de jongeren onder politiebegeleiding in de tram naar het station gebracht. Daar zijn alle jongeren één voor één gefouilleerd.

Acht zijn aangehouden voor vuurwerkbezit, het niet kunnen laten zien van een identiteitsbewijs, belediging en het niet luisteren naar vorderingen van agenten. Ook zijn vijftien boetes uitgedeeld vanwege zwartrijden.

Ouders

De ouders van de acht zijn gisteravond bezocht door agenten. De komende dagen worden ook de ouders van de overige groepsleden bijgepraat over het gedrag van hun kinderen.

Volgens Omroep West was dezelfde groep vorig weekend ook al rotzooi aan het trappen op de Boulevard. Het zou grotendeels om dezelfde groep gaan. Zij komen volgens de politie niet uit Den Haag. Waar ze wel vandaan komen, is niet bekendgemaakt.

Dit is een artikel van

STER Reclame