Nadal heeft nog wel wat comebacktips voor Woods

Aangepast

Rafael Nadal zag gisteren een glimp van de oude Tiger Woods op de slotdag van de Hero World Challenge - waar de Amerikaan verdienstelijk negende werd bij zijn rentree - en hij had als ervaringsdeskundige wat betreft comebacks nog wel wat tips voor de golfer.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nadal heeft nog wel wat comebacktips voor Woods
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Tiger is ongelooflijk. Ik ben blij dat hij weer speelt", zei Nadal, die achttien holes achter de Amerikaan aanliep. "Hij moet eerst helemaal fit zijn. Fit om goed te kunnen trainen en mentaal in staat om de dingen te doen die hij moet doen. Als hij dat kan, denk ik dat alles mogelijk is voor Tiger."

Rugoperaties

Woods heeft diverse rugoperaties ondergaan en ook diverse comebacks gemaakt, maar telkens met een terugval. Vorig jaar keerde hij ook terug bij de Hero World Challenge en twee maanden later zat hij vanwege zijn rug weer in de lappenmand.

Zijn spel was afgelopen week hoopgevend. "Ik ga alles nu op een rijtje zetten. Ik weet nog niet hoe mijn schema er verder uit gaat zien, maar ik verwacht zeker dat ik volgend jaar ga spelen, alleen ik weet nog niet hoeveel. De andere spelers willen me graag terug en dat geeft een heel fijn gevoel."

Josh Berhow
@Josh_Berhow
When you are Rafael Nadal and Co., you can stand in the middle of the fairway to watch Tiger Woods.
1 jaar geleden

Nadal is een groot golfliefhebber, met een handicap van 2.5. Hij en Woods gaan al jaren goed met elkaar om. De golflegende zat in september ook op de tribune in New York toen Nadal de US Open won.

"Het is heel belangrijk voor golf dat Tiger terugkomt", benadrukte Nadal. "Hij is de meest charismatische speler van de afgelopen vijftig jaar. Ik heb hem zo vaak op televisie gezien en nu voor de tweede keer in het echt. Ik had niet gedacht dat hij nu al zo goed zou spelen."

STER Reclame