Hoogland houdt huis op sprint, zilver voor teamsprintsters

Aangepast
Jeffrey Hoogland op weg naar de snelste tijd op de kilometer tijdrit NOS

Jeffrey Hoogland heeft bij wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in het Canadese Milton goud in de wacht gesleept op de sprint. In de finale was de 24-jarige Nederlander tot twee keer toe de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell de baas.

Hoogland had al in de kwart- en halve finales beide races gewonnen en was ook in de finale snel klaar. Werd Mitchell in de eerste race nipt verslagen, in de tweede heat reed de Europees kampioen op de kilometer met gemak naar de winst.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hoogland houdt huis op sprint, zilver voor teamsprintsters
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Harrie Lavreysen, eerder dit jaar nog goed voor zilver op de WK, werd al in de achtste finales uitgeschakeld. Jair Tjon En Fa uit Suriname was Lavreysen de baas.

Zilver Van de Wouw en Van Riessen

Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen veroverden in Canada een zilveren plak op de teamsprint. Het duo werd zesde in de kwalificatie, won in de eerste ronde van een Spaans duo en drong met de tweede tijd door tot de finale.

Tim de Boer
@timdeboer34
Dag twee was niet minder! 🥇🥈🥉 kortom #topweek
11 maanden geleden

Daarin was het koppel Kristina Vogel en Miriam Welte (drievoudig wereldkampioen en de olympisch kampioen van 2012) veel te sterk: 32,759 om 33,926.

De 19-jarige Van der Wouw won eerder dit seizoen bij de eerste wereldbekerwedstrijd ook al zilver op de teamsprint. Toen vormde ze een duo met Kyra Lamberink.

Brons op keirin voor Braspennincx

Shanne Braspennincx sleepte op de keirin de derde Nederlandse medaille in de wacht. Ze eindigde in de keirinfinale als derde achter de Duitse winnares Kristina Vogel en de Britse Katy Marchant.

STER Reclame