Luchtbeelden van de ontruiming van Fort Oranje ANP

Eigenaar Fort Oranje aangehouden bij bezoek aan 'zijn' camping

time icon Aangepast

Campingeigenaar Cees Engel is vanmiddag samen met zijn juridisch adviseur aangehouden toen hij zijn camping Fort Oranje in Rijsbergen op wilde gaan. Hij had een gebiedsverbod, maar dat werd deze week door de rechter opgeheven. De gemeente wil hem echter nog steeds niet op het terrein hebben.

"Dat gebiedsverbod is op de bestuursrechtelijke manier geschorst. Maar daaraan voorafgaand is door de gemeente op privaatrechtelijke weg afgedwongen dat hij de camping niet op mag", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De gemeente Zundert liet na de uitspraak van de bestuursrechter al weten dat zij, als nieuwe beheerder van de camping, Engel niet zou toelaten, meldt Omroep Brabant. "De zorg voor de bewoners blijft onze belangrijkste prioriteit en daarvoor is rust nodig", zei de burgemeester.

Criminaliteit

Zundert nam het beheer van de camping in juni over. Volgens de Brabantse gemeente was er veel criminaliteit, waren de leefomstandigheden slecht en was er veel overlast op de camping en voor omwonenden. Daarom is de gemeente in juli gestart met het ontruimen van de camping.

Niet alleen Engel mag het terrein van de camping nu niet op. Ook zijn juridisch adviseur en zijn zoon en vrouw worden niet toegelaten.

Dit is een artikel van

STER Reclame