Invaller Livio Milts viert zijn winnende treffer voor Roda JC

Roda wint op de valreep thuis van Heerenveen

Roda JC is december met een flinke opsteker begonnen. In eigen huis leken de Limburgers tegen sc Heerenveen op een nieuwe nederlaag af te steven, maar in het laatste kwart van de wedstrijd slaagde de ploeg er zowaar in een 1-0 achterstand om te zetten in een 2-1 overwinning.

De Roda-fans waren dit seizoen nog niet erg verwend geweest. Hun club is al weken hekkensluiter en in de vijf eerdere competitieduels in Kerkrade waren slechts twaalf treffers (vier voor en acht tegen) te bewonderen geweest. Bij het duel met Heerenveen zaten ze aanvankelijk opnieuw niet op het puntje van hun stoel.

Attent

Voor rust creëerde Roda JC slechts één grote kans: de vrijstaande Dani Schahin zocht de verre hoek, maar schoot voorlangs. De bezoekers waren gevaarlijker. Na een prachtige pass van Yuki Kobayashi schoot Michel Vlap rakelings naast en Roda-doelman Hidde Jurjes was attent bij schoten van Pelle van Amersfoort en Henk Veerman.

Op slag van rust ontsnapte Roda aan de 0-1 toen Jurjes een schot van Nemanja Mihajlovic loste en Adil Auassar net iets eerder bij de bal was dan Veerman.

Henk Veerman zet met een bekeken schot Heerenveen op voorsprong

Heerenveen opende na een uur alsnog de score. Veerman, die in de aanval de voorkeur had gekregen boven Reza Ghoochannejhad, plaatste na een dubbel een-tweetje met Vlap de bal met een gekruld schot in de uiterste hoek.

Werklust

Roda speelde niet goed, maar bleef hoop houden op een goed resultaat. De werklust werd in de 71ste minuut beloond: Schahin kopte uit een vrije trap van Auassar de 1-1 binnen.

Maar er bleek nog meer in het vat te zitten voor de gastheren. Vlak voor tijd ontfutselde Mikhail Rosheuvel de weinig alerte Doke Schmidt de bal, waarna invaller Livio Milts via een Fries been raak schoot: 2-1.