Luuk de Jong na zijn goal voor PSV
NOS VoetbalAangepast

PSV dankt invaller De Jong en zet Ajax op tien punten

PSV heeft thuis met 1-0 gewonnen van Sparta Rotterdam en heeft een week voor de topper tegen Ajax de voorsprong op de Amsterdammers vergroot tot tien punten. Het verschil met nummer twee AZ is acht punten.

Sparta was weliswaar met een defensief concept aan de wedstrijd begonnen, maar al snel werd duidelijk dat het heus ook wel aan aanvallen dacht.

Vooral door de opkomende backs waren de Rotterdammers geregeld gevaarlijk, uitmondend in kansen voor Robert Mühren (tijdige ingreep Daniel Schwaab), Sherel Floranus (redding Jeroen Zoet) en Nick Proschwitz (kopbal).

Overwicht PSV

PSV, met Steven Bergwijn in de basis voor Luuk de Jong, had een veldoverwicht, maar moest het doen met een schot in de verre hoek en een schot recht op doelman Roy Kortsmit van Jürgen Locadia. Kortsmit keerde ook nog een schot van Jorrit Hendrix.

PSV-aanvaller Hirving Lozano zet een actie in

De Jong kwam na rust wel in het veld, voor Bergwijn, en bewees al snel zijn waarde: na een voorzet van links gebruikte hij goed zijn lichaam en met buitenkantje rechts plaatste hij de bal in de verre hoek.

De 1-0 kwam het verloop van de wedstrijd niet ten goede. PSV kon achterover leunen, hopend op counterkansen omdat Sparta nu wel moest komen.

Kortsmit keerde daarna kopballen van Gastón Pereiro en Marco van Ginkel en zag een uithaal van Van Ginkel op de lat uiteenspatten. Sparta stelde daar niets tegenover en dus kon PSV zijn tiende zege op rij moeiteloos veiligstellen.

Voor de vierde keer op rij doen de Eindhovenaren dat met minimaal verschil, al viel er op de zege niets af te dingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl