Internazionale viert de 3-0 van Ivan Perisic

Inter swingt, keeper helpt 'behekst' Benevento aan eerste punt

Een swingend Internazionale heeft in de Serie A zijn koppositie behouden. De achttienvoudig landskampioen won thuis mede door drie goals van Ivan Perisic met 5-0 van middenmoter Chievo Verona.

De Kroaat maakte na 23 minuten uit de rebound de openingstreffer en de Argentijn Mauro Icardi verdubbelde vlak voor rust de score met een fraaie uithaal.

Perisic toonde bij de 3-0 zijn individuele klasse (hard diagonaal schot), waarmee de wedstrijd gespeeld was. Milan Skriniar kopte Inter, dat in 2010 voor het laatst de Italiaanse titel won, daarna nog op 4-0. Perisic maakte in blessuretijd zijn derde doelpunt.

Doelman Brignoli is in extase na zijn doelpunt tegen AC Milan

Benevento, het lelijke eendje van de Serie A en het Europese voetbal, veroverde zijn eerste punt van het seizoen. Op zich is dat al bijzonder, maar het verhaal is extra bijzonder omdat uitgerekend de doelman - Alberto Brignoli - in blessuretijd tegen AC Milan de 2-2 binnenkopte.

AC Milan leek bij het debuut van trainer Gennaro Gattuso af te stevenen op een zwaarbevochten zege. In de extra tijd besloot Benevento-keeper Brignoli echter mee naar voren te gaan. Hij kopte een vrije trap vanaf de linkerflank vakkundig in de verre hoek.

Gennaro Gattuso langs de lijn bij zijn debuut als trainer voor AC Milan

De bezoekers speelden op dat moment nog maar met tien man na een rode kaart voor Alessio Romagnoli.

Benevento-keeper Brignoli was na afloop maar wat blij met zijn doelpunt en het eerste punt voor zijn ploeg. "We hebben al zo veel op het laatste moment verloren, dat we dit echt verdienden."

Massimo Taibi was in 2001 in dienst van Reggina de laatste doelman die in de Serie A wist te scoren.

De doelman (in het groen) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten van Benevento

Hekserij

Benevento heeft een record in handen en is de club met de slechtste start ooit in de grote vijf competities. De club, waar Samuel Armenteros onder contract staat, verloor de eerste veertien duels in de Serie A. Sinds het seizoen 1930/1931 stond het record op naam van Manchester United, dat destijds twaalf keer op rij verloor in de First Division.

Voorzitter Vigorito van Benevento schreef het drama toe aan hekserij. "De schuld ligt bij de kwaadaardige invloeden van zij die altijd verbonden zijn geweest aan deze stad: heksen", zei hij tegen de Gazzetta dello Sport.

Daarmee verwees Vigorito naar de gedachte dat hekserij vroeger veel voorkwam in Benevento. De bijnaam van de club is dan ook: de Heksen. Het logo van Benevento? Juist, een heks op een bezemsteel.

Juve verslaat Napoli

Afgelopen vrijdag eindigde de topper tussen Napoli en Juventus in een 1-0 zege voor de ploeg uit Turijn door een doelpunt van Gonzalo Higuaín.