Pantelis Hatzidiakos viert zijn doelpunt tegen VVV

AZ klimt naar tweede plek na zege in Venlo

AZ heeft in Venlo zijn zesde zege op rij geboekt. Het versloeg VVV met 2-0 en nam daarmee de tweede plaats over van Ajax.

In een vermakelijke eerste helft speelden beide ploegen op de aanval en ze creëerden ook voldoende kansen. Geen speler had zijn vizier echter op scherp staan, waardoor treffers uitbleven.

Torino Hunte en Ralf Seuntjens kregen de beste kansen voor de thuisploeg, maar de eerste schoot tegen doelman Marco Bizot aan en Seuntjens raakte de paal.

Linksback Thomas Ouwejan was namens AZ drie keer dicht bij een doelpunt. Hij mikte naast na een goede aanval, zag een schot gekeerd worden door keeper Delano van Crooy en schoot vlak voor rust voorlangs.

Wout Weghorst trof na een klein half uur spelen wel doel voor AZ, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege duwen van Alireza Jahanbakhsh.

AZ domineert

Ook in de tweede helft bleef de wedstrijd rommelig, maar AZ was duidelijk de bovenliggende partij. De Alkmaarders kwamen meerdere keren gevaarlijk door op rechts. De voorzetten waren echter vaak niet op maat of de aanvallers raakten de bal niet goed.

Zo misten Weghorst, Mats Seuntjens én Guus Til na een strakke voorzet van Jahanbakhsh, die later zelf rakelings naast schoot.

Een kwartier voor tijd werd AZ geholpen door een eigen doelpunt van Ralf Seuntjes, broer van AZ-speler Mats, die de bal uit een hoekschop in eigen doel kopte.

VVV kreeg vervolgens nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar de net ingevallen Jonathan Opoku kreeg zijn voet niet tegen de bal. Tien minuten later besliste Pantelis Hatzidiakos de wedstrijd met een schitterende volley uit de tweede lijn.

'De stand liegt niet'

"We hebben vandaag weer goed gevoetbald, maar gaven zeker in de eerste helft wel kansen weg en dat ben ik niet gewend", zei AZ-coach John van den Brom, die wel heel tevreden is over de tweede plaats van zijn ploeg.

"De stand liegt niet. We spelen goed, er staat een team dat wil winnen en we hebben weer de nul gehouden. Het is mooi om te zien waar je dan terechtkomt."

Stunt

VVV-coach Maurice Steijn zag dat zijn ploeg over de hele wedstrijd de grootste kansen kreeg. "Maar goed, uiteindelijk maak je die doelpunten niet. Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn met het spel dat wij op de mat legden."

Volgens Steijn had er misschien zelfs een stunt ingezeten. "Het is heel erg jammer dat de wedstrijd uiteindelijk wordt beslist door een eigen goal."