De tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss EPA

Zo'n 11 miljoen euro staken de twee Amerikaanse zakenmannen Tyler en Cameron Winklevoss vier jaar geleden in bitcoins. Nu zijn ze op papier miljardair. Naar verluidt zijn ze de eersten die dat bereikt hebben met de cryptomunt.

De tweelingbroers werden bekend als roeiers en zaten samen met Facebook-oprichter Zuckerberg op de universiteit van Harvard. Ze richtten toentertijd een eigen sociaal netwerk op en claimden dat Zuckerberg met het idee aan de haal was gegaan. De twee klaagden Zuckerberg aan en gingen in 2008 akkoord met een schikking van zo'n 65 miljoen dollar.

Een deel van dat geld stopten ze in maart 2013 in bitcoins, toen de koers nog zo'n 120 dollar was. Nu is de munt meer dan 11.000 dollar waard en hebben ze een rendement van 10.000 procent behaald.

Tyler en Cameron Winklevoss hebben zich in de loop der jaren geprofileerd als experts in virtuele munten. Ze hebben een eigen digitaal handelsplatform opgericht en houden onder meer lezingen over de bitcoin.

Als roeiers haalden de broers in 2008 de finale in de mannen dubbel twee op de olympische finale in Peking. Ze werden daar zesde en laatste.

STER reclame