Nicolai Jørgensen na de 1-0

Feyenoord pakt eindelijk weer eens drie punten in De Kuip

Feyenoord heeft zonder groots te spelen voor het eerst sinds 27 augustus een thuiswedstrijd in de eredivisie gewonnen. Dankzij een doelpunt van Nicolai Jørgensen werd Vitesse met 1-0 verslagen.

Het gedreven startende Feyenoord kwam al snel op 1-0 (Jørgensen na assist van Sofyan Amrabat) en liet vervolgens de teugels vieren. Het leverde Milot Rashica (naast) en Tim Matavz (redding Brad Jones) kansen op.

Strafschop

Beide clubs claimden nog een strafschop, maar scheidsrechter Pol van Boekel wuifde de protesten weg. Vitesse moest komen na rust en dat probeerden de Arnhemmers ook wel, maar ze slaagden er amper in Feyenoords defensie in verlegenheid te brengen.

Mason Mount baalt na een gemiste kans

Sam Larsson miste nog twee kansen voor Feyenoord, dat ruim drie maanden geleden (5-0 tegen Willem II) voor het laatst als winnaar van een eredivisieduel het veld in De Kuip verliet.

Smetje op de zege was het uitvallen van Karim El Ahmadi, die zich vijf minuten voor tijd met een knieblessure moest laten vervangen voor Jens Toornstra.

"Karim had heel veel last, hij kon amper meer lopen", zei trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop. "Hij wordt onderzocht door de medische staf, het is te vroeg om daar nu iets over te zetten. Hopelijk is het niet al te ernstig."

Feyenoord stijgt door de zege van de zevende naar de vijfde plek en heeft één punt minder dan nummer vier PEC Zwolle.