KNMI: in het oosten en zuidoosten nog kans op gladheid

Aangepast
ANP

In het oosten en zuidoosten van het land moeten weggebruikers rekening houden met gladheid door ijzel en natte sneeuw. Het KNMI geeft voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg code geel af. De kans op gladheid is het grootst op bruggen en viaducten.

De waarschuwing geldt tot het eind van de ochtend. Daarna gaat de winterse neerslag over in regen. Voor zover bekend zijn er geen grote ongelukken geweest door de gladheid.

Strooiwagens

Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers hun rijstijl aan te passen en rekening te houden met een langere reistijd. In grote delen van het land is gisteren preventief gestrooid. In totaal werd daarbij 482 ton zout gebruikt.

Gisterochtend had het verkeer al last van mist. Op sommige plaatsen was het zicht niet meer dan 50 tot 100 meter. De mist leidde ook op luchthavens tot problemen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Code geel: slecht zicht, ijzel en natte sneeuw

Later vandaag is er geen gevaar meer voor gladheid. Na een regenachtige ochtend wordt het 's middags vaak droog en zachter. In het zuidoosten wordt het maximaal 3 graden. In het noordwesten kan het 9 graden worden.

STER Reclame