Kinderdagverblijf in pand Erik Hulzebosch dicht na ramkraak

Aangepast
De ravage na de ramkraak in Gramsbergen Van Oost Media

Een kinderdagverblijf in Gramsbergen kan maandag niet open omdat het beschadigd is bij een ramkraak. Deskundigen willen eerst onderzoeken of het gebouw nog wel veilig is. Het pand is eigendom van voormalig marathonschaatser Erik Hulzebosch.

De ramkraak vond vanochtend om 04.15 uur plaats. De overvallers met bivakmutsen probeerden met een vrachtauto de geldautomaat in de gevel van het pand kapot te rijden.

De gevel raakte ontzet, maar de automaat bleef intact. De overvallers gaven niet op en probeerden de automaat op te blazen met explosieven.

Buit gemaakt

Het is onduidelijk of de overvallers geld hebben meegenomen. Ze gingen ervandoor nadat ze de gebruikte vrachtauto in brand hadden gestoken. Later bleek dat die vrachtauto in Hoogeveen als gestolen was gemeld. De overvallers zijn spoorloos.

Erik Hulzebosch kwam vandaag zelf bij het zwaar beschadigde pand kijken. Het is duidelijk dat kinderdagverblijf Eigenwijz maandag - en mogelijk langer - geen gebruik kan maken van het gebouw. Volgens RTV Oost moet het verblijf op zoek naar een andere locatie.

STER Reclame