Aanklager wil zeldzaam Wu-Tang Clan-album afpakken van Martin Shkreli

Aangepast
Martin Shkreli EPA

De openbaar aanklager in de VS wil een uniek album van de hiphopgroep Wu-Tang Clan in beslag nemen van de veroordeelde miljonair Martin Shkreli. Het album Once Upon a Time in Shaolin, dat maar één keer werd gedrukt, kocht Shkreli in 2015 voor zo'n twee miljoen dollar.

De miljonair werd eerder dit jaar veroordeeld voor beleggingsfraude. Justitie wil 7,3 miljoen dollar in beslag nemen, omdat hij dat verdiend zou hebben bij de zwendel.

Zijn advocaten spreken tegen dat Shkreli zo veel geld heeft verdiend bij de fraude met twee hedgefondsen. In januari wordt bekend wat voor straf hij krijgt. Hij zit nu al vast voor bedreigingen aan het adres van Hillary Clinton.

De ondernemer verdiende miljoenen als hoofd van een farmaceutisch bedrijf dat medicijnen maakte die aidspatiënten veel gebruiken. Hij verhoogde in 2015 de prijs ineens met honderden euro's, kwam daardoor flink onder vuur te liggen en werd zelfs de "meest gehate man van Amerika" genoemd.

Pas in 2103 openbaar

Slechts drie mensen zouden het duurste en zeldzaamste album ter wereld volledig hebben gehoord: Shkreli, de leider van de Wu-Tang Clan en de producer van de groep. Zelfs artiesten die aan de cd meewerkten kregen het resultaat van hun bijdrage niet te horen.

Shkreli liet af en toe fragmenten horen op internet, terwijl in het koopcontract staat dat hij de muziek pas in het jaar 2103 aan anderen mag laten horen.

STER Reclame