Felle brand bij binnenstad Zwolle

Aangepast
De brand woedde aan de rand van de historische binnenstad SPS Media

Een brand aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle heeft vanochtend veel overlast veroorzaakt. Elf appartementen en een winkelcentrum werden ontruimd. Vanwege de rook is in de wijde omgeving een NL-Alert verstuurd.

De brand brak om 07.30 uur uit op de bovenste verdieping van een pand aan de Diezerkade. Drie bewoners konden de ruimte ongedeerd verlaten.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Op de begane grond zit een tapijtzaak, maar die was nog niet open toen de brand uitbrak. De bewoners van de appartementen achter het getroffen pand zijn geƫvacueerd. Zij worden elders opgevangen. Het kleine winkelcentrum Diezerpoort om de hoek werd ontruimd, maar is nu weer open.

De brand later deze ochtend NOS | Karin Alberts

Rond 09.00 uur werd een NL-Alert verstuurd in Zwolle en omgeving. Het advies was om ramen en deuren dicht te houden en uit de rook te blijven. "Door de dichte mist blijft de rook lang hangen", aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio tegen RTV Oost. Dat is ook de reden om het advies te handhaven, ook al is de brandweer het vuur nu meester.

De brand was in de hele Zwolse binnenstad te ruiken. Volgens de brandweer is geen asbest vrijgekomen.

STER Reclame