Goed nieuws: zwangere vrouw gered uit file en Harry en Meghan verloofd

Aangepast
Geschreven door
Paulus Houthuijs
redacteur Online

Wij hebben ons voorgenomen in 2017 regelmatig te laten zien dat er ook goed nieuws te melden is. Hier het overzicht van deze week.

Het leek er donderdag even op dat een vrouw in haar auto op de snelweg moest bevallen. Ze stond samen met haar partner vast in een kilometerslange file, op weg naar het ziekenhuis. Totdat de hulpdiensten het koppel wisten te bevrijden.

Het stel werd met een ambulance opgepikt en onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gereden. Een ander team bracht de auto van het koppel met een sleepwagen naar de parkeerplaats.

R.Franken
@lifeliner1
@jvo77 @PA_Stoffels @POL_Hoofdwegen Heb julliegespot🤗
11 maanden geleden

Voor roaltyfans begon de week goed. De Britse prins Harry is verloofd met Meghan Markle. De twee stappen in mei in het huwelijksbootje. Dat zal gebeuren in de St. George's Chapel in Windsor. De precieze datum is nog niet bekend.

In een interview met de BBC vertelden ze over Harry's aanzoek. "Het was zo lief en romantisch", zuchtte de aanstaande prinses. "Hij maakte een knieval en ik liet hem amper uitpraten: mag ik nu ja zeggen?" Daarna schoof de prins de ring om haar vinger. "Het was een heel mooi moment", zei Harry.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Harry en Meghan: romantisch aanzoek

Jonge boeren kunnen een steuntje in de rug verwachten. Minister Schouten van Landbouw stopt 75 miljoen euro in een speciaal fonds voor jongeren die een boerderij willen beginnen. Het geld is ook bedoeld voor duurzame innovatie.

Komende jaren gaan er veel agrariërs met pensioen. Voor startende boeren is het financieel lastig een bedrijf over te nemen of zelf te beginnen. Ze moeten in de meeste gevallen fors investeren in stallen, grond, vee en machines.

"Per boer levert dit bedrag misschien drie kratten bier op", zegt varkensboer Martin Thus over het fonds. "Maar het is belangrijk dat we het onderwerp bespreekbaar maken."

NOS

Wetenschappers zijn in hun nopjes met de De Europese milieusatelliet Tropomi. Die werkt veel beter dan vooraf gehoopt. "We hadden verwacht dat pas na een half jaar of een jaar de eerste goede beelden zouden binnenkomen. Maar we zien nu al beelden van ongekende kwaliteit." Het doel van de metingen is luchtvervuiling in kaart brengen om dit probleem zo efficiënt mogelijk te bestrijden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We zien metingen van ongekende kwaliteit'

Meer goed nieuws...

Het is voor een kleine groep, maar de inwoners van Oud-Beijerland zullen er blij mee zijn. Alle 10.000 huishoudens krijgen honderd euro van de gemeente. De reden: een flink begrotingsoverschot in 2016. Inwoners van de Zuid-Hollandse gemeente hoeven volgend jaar ook geen rioolheffing te betalen en de onroerendezaakbelasting wordt met twee procent verlaagd.

En met ingang van het nieuwe jaar moet minimaal 80 procent van de postbezorgers een arbeidscontract hebben. Daar was in 2011 al een afspraak over gemaakt, maar een ingangsdatum ontbrak nog.

Fan wordt grensrechter

De 45-jarige amateurscheidsrechter Luc Bosmans beleefde woensdag de avond van zijn leven. Hij mocht onverwachts tijdens het bekerduel tussen KV Mechelen en Genk als grensrechter aan de bak.

"Is er een scheidsrechter aanwezig in het stadion? Dit is een serieuze vraag", schalde door de stadionspeakers. Zowel de scheids- als een grensrechter was geblesseerd geraakt.

Assistent-scheidsrechter Luc Bosmans kwam van de tribune om te vlaggen bij het duel tussen Mechelen en Genk Belga

Er bleek inderdaad een supporter aanwezig met een officiële licentie. En zo werd de Luc de held van de avond. "Ik vond het mijn plicht om mijn diensten aan te bieden", zei Bosmans na afloop. Hij kan de ervaring afstrepen van zijn bucket list.

Luc Bosmans
@Luc_Bosmans
#CrokyCup #kvmgnk Dat ik deze nog van mijn bucketlist zou kunnen schrappen had ik nooit meer gedacht : ✔️ wedstrijd vlaggen op het hoogste niveau @kvmechelen @KRCGenkofficial
11 maanden geleden

STER Reclame