ANP

Goedemorgen! Vandaag komt er tóch een demonstratie door tegenstanders van Zwarte Piet in Dokkum. En koning Willem-Alexander is terug op Sint-Maarten.

Vandaag begint de dag droog en is het op veel plaatsen mistig. Vooral in het midden en oosten kan de mist lang blijven hangen, elders breekt mogelijk de zon nog even door. Het wordt 0 tot 5 graden. Vanavond gaat het vanuit het noordwesten regenen.

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• Tijdens de intocht van Sinterklaas ging het niet door en daarom willen tegenstanders van Zwarte Piet vandaag alsnog protesteren in Dokkum. 's Middags is er een demonstratie voor vrijheid van meningsuiting en demonstratierecht.

• In het Canadese Calgary is de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen. De 1000 meter staat voor zowel de vrouwen als de mannen op het programma. Komt er weer Nederlands succes?

Programma WB schaatsen Calgary zaterdag NOS

• Koning Willem-Alexander en koningin Máxima sluiten vandaag hun reis naar de Bovenwindse Eilanden af met een bezoek aan Sint-Maarten. Gisteren gingen ze duiken bij Saba.

Wat heb je gemist?

Rotterdammers die met Oud en Nieuw betrokken waren bij rellen, moeten de komende jaarwisseling thuisblijven. Dat staat in een brief die ze krijgen van burgemeester Aboutaleb. Het gaat volgens hem om mensen die betrokken waren bij georganiseerde rellen waarbij de ME moest ingrijpen. Aboutaleb stelt ook meerdere vuurwerkvrije-zones in.

Ander nieuws uit de nacht:

'Te veel arsenicum in rijstwafels voor kinderen': Foodwatch heeft 24 rijstproducten uit Nederlandse winkels laten testen en zes daarvan zitten boven de norm, meldt Trouw.

Alarm kernaanval op Hawaï weer getest: aanleiding is de nucleaire dreiging uit Noord-Korea.

'Sylvana Simons wil lijsttrekker Bij1 Amsterdam worden': om op de Amsterdamse kandidatenlijst te komen, wil ze naar de hoofdstad verhuizen, schrijft de Volkskrant.

Trump: Tillerson blijft minister van Buitenlandse Zaken: Trump ontkent op Twitter dat hij op het punt staat zijn minister van Buitenlandse Zaken te ontslaan.

En dan nog dit:

De familie van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri richt een stichting op die moet bevorderen dat mensen met en zonder handicap meer met elkaar sporten. Dat schrijft de Volkskrant. Nouri zakte afgelopen zomer tijdens een oefenwedstrijd in elkaar na een hartstilstand. Hij ligt nu met hersenletsel in het ziekenhuis. Het idee voor de stichting komt voort uit de laatste keer dat Nouri met zijn broer voetbalde in Amsterdam. Hij had toen twee jongens met een beperking uitgenodigd om mee te spelen. Nouri ging ook vaak op bezoek bij zijn gehandicapte oom.

Abdelhak Nouri Pro Shots

Fijne dag!

STER reclame