Abdelhak Nouri
NOS NieuwsAangepast

Familie start stichting voor door hartstilstand getroffen Nouri

De familie van Abdelhak Nouri richt een stichting op voor de door een hartstilstand getroffen middenvelder. De stichting moet bevorderen dat validen en minder validen meer met elkaar sporten, schrijft de Volkskrant.

Het idee komt voort uit de laatste keer dat Nouri met zijn broer Abderrahim voetbalde in Amsterdam. 'Appie' had twee jongens met een lichamelijke beperking uitgenodigd om met zijn team mee te doen. "We hebben ook een gehandicapte oom. Appie bezocht hem het vaakst. Appie was het fundament van onze familie. Hij zorgde voor iedereen", vertelt broer Abderrahim in een interview met de krant. Met de nieuwe stichting hoopt de familie het goede karakter van Nouri te benadrukken.

De 20-jarige Nouri zakte begin juli op het veld in Oostenrijk in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Later bleek dat hij ernstig hersenletsel had opgelopen door zuurstoftekort. Nouri ligt met een verlaagd bewustzijn in het ziekenhuis en zal vermoedelijk zijn leven lang aan een bed gekluisterd blijven.

Verbetering

De familie hoopt nog steeds dat zijn situatie zal verbeteren. Een neurochirurg uit Miami is in de arm genomen om te kijken welke mogelijkheden om te herstellen Nouri nog heeft. De familie wil daar verder niet over uitweiden.

Ook wil de familie nog altijd graag weten wat er precies met Nouri is gebeurd in Oostenrijk en welke medische zorg hij daar heeft gekregen. De familie zegt Ajax dankbaar te zijn voor alle hulp en benadrukt aan een goede verhouding met de club te hechten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl