Veroordeeld Vindicat-lid in hoger beroep

Studentenvereniging Vindicat ANP

Een wegens zware mishandeling veroordeeld lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat gaat zijn straf aanvechten. Dat heeft zijn advocaat Tjalling van der Goot gezegd tegen RTV Noord.

De 24-jarige Wouter B. werd ruim een week geleden door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand voor het mishandelen van een aspirant-lid van Vindicat. B. drukte onder meer met zijn voet op het hoofd van de jongen.

Volgens zijn advocaat Van der Goot is er te weinig bewijs voor opzettelijke mishandeling. Daarom pleitte hij eerder al voor vrijspraak. "Cliënt heeft zich geen moment gerealiseerd dat zijn handeling gevaarlijk was. Getuigen bevestigen een risicoloze situatie te hebben waargenomen", aldus de raadsman.

Geschreeuwd

Het aspirant-lid zou hebben geschreeuwd toen B. zijn voet op het hoofd doordrukte, terwijl het slachtoffer allerlei pogingen deed om zichzelf te bevrijden. Maar volgens Van der Goot zijn er geen andere mensen geweest die dat hebben gezien.

Ook kan de verdediging van B. er niet bij dat de rechtbank een schedelbasisfractuur ziet als zwaar lichamelijk letsel. "Geen van de medische deskundigen in de zaak heeft deze diagnose gesteld. Cruciaal lijkt de vraag of sprake is geweest van verlies van hersenvocht uit het oor, een symptoom van een schedelbasisfractuur. Dit verlies is door de artsen niet waargenomen."

B. geeft volgens zijn advocaat wel toe dat het fout was om zijn voet op het hoofd van een aspirant-lid te plaatsen. "Een dergelijke handelwijze is incorrect geweest en past niet binnen een introductietijd."

Dit is een artikel van

STER Reclame