Helle Thomsen
NOS SportAangepast

Bondscoach Thomsen twijfelt of handbalsters juiste vorm hebben voor WK

Morgen begint voor de Nederlandse handbalvrouwen het WK in Leipzig met een wedstrijd tegen Aziatisch kampioen Zuid-Korea. Bondscoach Helle Thomsen is echter niet gerust op een goede afloop van het toernooi.

"De groepsfase zullen we wel doorstaan, maar het is lichtzinnig te denken dat we daar wel even doorheen wandelen. Zuid-Korea is een lastige ploeg, Servië heeft al zijn ervaren speelsters teruggehaald en is een sterk team en van Duitsland verwacht ik heel veel."

De reden van Thomsens twijfels zijn de personele problemen rond Oranje. "Nycke Groot is net terug van een blessure, Estavana Polman heeft thuis een baby van vijf maanden en Laura van der Heijden heeft weinig gespeeld bij haar club. Kortom, ik moet nog bezien of ze al de juiste vorm hebben", zegt de Deense.

Thomsen moest in de voorbereiding ook het wegvallen van de zwangere Maura Visser nog opvangen. "De voorbereiding is wel heel goed geweest; ik heb in de oefenstage met opzet veel speelsters laten meedoen, omdat er jong talent moet doorstromen. Ook was het goed om verschillende speelwijzen uit te proberen."

Favorietenrol

Oranje behoort door de zilveren medailles de afgelopen jaren op het WK en EK en de vierde plek op de Olympische Spelen tot de kanshebbers voor goud, maar van een favorietenrol wil Thomsen niks weten.

"Ik kan zo zeven, acht landen noemen die ons kunnen uitschakelen als wij een slechte dag hebben. Het WK is een zwaar toernooi. Spanje, Duitsland, Zweden, Montenegro, Roemenië, Denemarken: stuk voor stuk landen waar je zo van kunt verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl