Anne Faber Het Huis Utrecht

Als eerbetoon aan Anne Faber komt creatieve werkplek Het Huis Utrecht met een naar haar genoemde beurs. De toelage is voor een nieuwe generatie zakelijk leiders in de theater- en danssector.

De 25-jarige Faber was dit najaar bijna twee weken vermist. Na zoekacties door politie, militairen en veel vrijwilligers, werd haar lichaam op 12 oktober gevonden in een natuurgebied in Zeewolde. Verdachte in de zaak is Michael P. Hij zit vast op verdenking van het verkrachten en doden van Anne.

Anne werkte bij het Utrechtse bedrijf en wilde later ook zo'n baan. "Anne Faber zette stappen in deze richting door jonge theatermakers zakelijk te ondersteunen. Alles wees erop dat zij zich op dit vlak verder zou gaan ontwikkelen", stelt het bedrijf.

'Positief laten voortleven'

Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne "positief laten voortleven". De beurs is 15.000 euro per jaar en start met geld van onder meer Het Huis Utrecht.

"De toelage is voor een parttime traineeship met coaching, een vaste werkplek en deelname aan het leiderschapsprogramma LinC Utrecht".

Familieleden

Jaarlijks selecteert een commissie bestaande uit deskundigen en familieleden van Anne één talentvol zakelijk leider die de toelage ontvangt", schrijft RTV Utrecht.

De Anne Faber Stipendium gaat begin volgend jaar van start. In mei wordt bekend wie als eerste de toelage krijgt.

STER reclame