Wilders doet aangifte ANP

PVV-leider Wilders heeft in Den Haag aangifte gedaan tegen premier Rutte. Volgens Wilders maakt de premier zich schuldig aan discriminatie. Asielzoekers en buitenlandse investeerders worden voorgetrokken ten opzichte van gewone Nederlanders, betoogt hij.

De straat voor het politiebureau was met dranghekken afgezet en het verkeer mocht er niet door. Wilders werd geflankeerd door de PVV-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Faber, die de aangifte ook ondertekende.

Ze hadden een rolkooi bij zich, met daarin dozen vol steunbetuigingen. Volgens Wilders zijn het er 36.000. De PVV heeft mensen gevraagd met voorbeelden te komen van discriminerend beleid van het nieuwe kabinet.

Eigen risico

Zo wordt het lage btw-tarief verhoogd, terwijl de dividendbelasting voor buitenlandse investeerders afgeschaft wordt. "Pure discriminatie van de eigen bevolking", vindt de PVV. Ook het feit dat Nederlanders een eigen risico in de zorg betalen, terwijl asielzoekers daarvan zijn vrijgesteld zolang ze in een azc zitten, vergroot volgens Wilders de ongelijkheid.

De meeste strafrechtdeskundigen zeggen dat de aangifte van Wilders volstrekt kansloos is. "Dat zullen we moeten zien", zei de PVV-leider daarover. Als de officier van justitie niet tot vervolging besluit, overweegt Wilders nog naar het gerechtshof te stappen om vervolging alsnog af te dwingen.

PVV-leider Wilders doet aangifte tegen premier Rutte

STER reclame