Froome rijdt Giro én Tour en gaat voor vier op een rij

Aangepast
Chris Froome in actie tijdens de tijdrit in de Tour de France ANP

Chris Froome wil volgend jaar zowel de Giro als de Tour winnen. De Brit, dit jaar winnaar van de Tour en de Vuelta, heeft in Milaan zijn deelname aan de Giro d'Italia bevestigd.

Op 4 mei staat de Sky-renner in Jeruzalem aan het vertrek van de eerste grote ronde van 2018. "Ik vind het heel spannend een nieuwe uitdaging aan te gaan die mensen misschien niet achter me hadden gezocht. Het is een mooie motivatie om te kijken of ik volgend jaar iets bijzonders kan doen", zegt Froome.

"Het voelt alsof mijn carrière is begonnen in Italië, want ik heb er als jonge prof drie jaar gewoond. De cirkel is bijna rond, nu ik in de positie ben om terug te keren naar de Giro", aldus Froome, die de koers in 2009 en 2010 al reed. In 2011 brak hij in de Vuelta door als klassementsrenner.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Froome: kijk ernaar uit jullie te zien bij de Giro

Eerder deze week melden verschillende media dat Froome een startpremie van twee miljoen euro zou opstrijken. De Giro bevat volgend jaar onder meer twee individuele tijdritten en zeven aankomsten bergop, waaronder een finish op de Etna en een op de Monte Zoncolan.

Vijfde Tourzege?

Froome won de Ronde van Frankrijk al vier keer (in 2013, 2015, 2016 en 2017) en kan met een vijfde zege de recordhouders Eddy Merckx, Bernard Hinault, Jacques Anquetil en Miguel Indurain evenaren.

Als de Brit zegeviert in de Giro, wordt hij de vierde renner die drie grote rondes achter elkaar wint. Fausto Coppi, Eddy Merckx en Bernard Hinault gingen hem voor.

Weet Froome de Giro én de Tour op zijn naam te schrijven, dan komt hij op gelijke hoogte met Merckx. De Belg won vier grote etappekoersen op rij: in 1972 de Giro en de Tour en in 1973 de Vuelta en de Giro. Tot 1995 werd de Ronde van Spanje nog in het voorjaar gereden, voor de Giro.

STER Reclame