De slachtoffers overleden later in het ziekenhuis ANP

Twee mannen die verdacht worden van een dubbele moord vorig jaar op Tweede Kerstdag in Hellevoetsluis gaan als het aan het Openbaar Ministerie ligt 25 en 28 jaar de cel in. Tegen een derde verdachte is één jaar cel geëist.

Op Tweede Kerstdag 2016 werden een 22-jarige Rotterdammer en zijn 29-jarige oom uit Hellevoetsluis in een woonwijk neergeschoten. Ze overleden in het ziekenhuis. Volgens het Openbaar Ministerie scheelde het niet veel of er waren meer doden gevallen.

De 24-jarige hoofdverdachte zegt dat hij in de lucht schoot. De tweede verdachte ontkent er iets mee te maken te hebben. De derde man zou in de vluchtauto hebben gezeten.

Justitie zegt dat er in de nacht tussen de kerstdagen ruzie was geweest tussen de slachtoffers en de verdachten. Daarbij zou zijn gevochten en geschoten. Waar de ruzie over ging en wie welke rol had, is onduidelijk. Justitie sprak van een verhaal van frustratie, boosheid en wraak.

Nabestaanden maakten in de rechtszaal gebruik van hun spreekrecht. "Hoe haal je het in je hoofd om met Kerst een heel gezin uit elkaar te halen?", zei de vriendin van een van de doodgeschoten mannen volgens RTV Rijnmond. En een andere nabestaande: "Kerst zal nooit meer Kerst zijn. Ik haat Kerst."

STER reclame