NOS NieuwsAangepast

Militairen Mali maken selfies met Rutte: 'Applaus voor jullie'​

Rutte bezoekt militairen in Mali: te gek man, fantastisch wat jullie doen

Premier Rutte heeft gisteravond een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Mali, die daar verkenningen uitvoeren en inlichtingen verzamelen. "Het werk hier is bijzonder belangrijk", zei Rutte tegen de militairen. "Mali is een van de landen in de ring rond Europa waar het instabiel is. Dat is ook de reden dat we hier zijn: stabiliteit en veiligheid brengen. Jullie doen hier fantastisch werk, applaus voor jullie."

Het kabinet wil de missie in Mali met een jaar verlengen. De Tweede Kamer praat daar volgende week over.

Na zijn toespraak sprak Rutte met enkele militairen, die selfies maakten met de premier.

Migratie stoppen

Het bezoek aan de militairen volgt na een ontmoeting die Rutte gisteren had met de Malinese president Keïta. Rutte stelde in dat gesprek de problemen die Nederland en Europa hebben met migratie aan de orde. Volgens Rutte moet de migratie stoppen, omdat Nederland al veel heeft geboden in de vorm van militaire ondersteuning. Die ondersteuning wordt ook volgend jaar doorgezet.

Rutte is samen met ministers Zijlstra (Buitenlandse Zaken) en Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) in het gebied vanwege de Afrikaans-Europese top in Ivoorkust. Die wordt vandaag en morgen voor de vijfde keer gehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl